Over het instituut

Onze Klanten

Bestuurders en directeuren, toezichthouders en commissarissen met name in de sectoren zorg, welzijn, kinderopvang, onderwijs, en woningcorporaties. Als klant staat u bij ons centraal.

Onze Missie

Het Instituut (IGL) is een onafhankelijk kennisinstituut voor goed bestuur en toezicht. Bestuurders en toezichthouders van dienst zijn bij hun verdere professionalisering is onze missie.

Beroepserkenning

Wij zijn als evaluator en docent erkend door de brancheverenigingen van toezichthouders: NVTZ, VTOI-NVTK en VTW, en CRKBO geregistreerd docent en Executive Board coach (ICF).


Ons Team

team1

mr. Daniel Le Gras

Partner en oprichter van het Instituut. Hij is jurist, gecertificeerd directeur en commissaris (Institute of Directors, London, UK) en Executive en Board coach (Corporate Coach University, USA). Hij is organisatieadviseur geweest bij o.a. bureau Berenschot en register interim-manager. Hij is auteur van acht werkboeken voor bestuurders en toezichthouders. Als docent Governance, Leiderschap en Veranderkunde was hij meer dan 12 jaar verbonden aan de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en VTW, en is nu als evaluator nog steeds verbonden aan en erkend door de NVTZ, VTOI-NVTK en VTW.

team3

mr. Patricia Le Gras-Macdaniel MBA

Partner en mede-oprichter van het Instituut. Zij is juriste en bedrijfskundige. Zij studeerde Europees recht, en bedrijfskunde aan de Henley Business School in Londen (UK). Zij was universitair docente Europees Recht aan de Open Universiteit en ervaren in blended learning en distance learning concepten. Zij is organisatieadviseur en gecertificeerd Executive en Board coach (Corporate Coach University, USA).